sunnuntai 22. helmikuuta 2015

PS-Nuorten uskottavuus

”Suomessa on nyt yksi poliittinen nuorisojärjestö, joka ajaa itsenäisyyden palauttamista maallemme”, hehkuttaa Facebook-seinällään Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen. Tämä ei ole totta. Suomessa on ollut jo vuoden 2012 syksystä maamme itsenäisyyden palauttamista kannattava nuorisojärjestö nimeltään Itsenäisyysnuoret.

PS-nuoret julkistivat suunnanmuutoksensa EU-kriittisyydestä EU-vastaisuuteen tempauksella, jossa he polttivat EU:n lipun. Tai ainakin soihtua, jonka pohjalla lipun kerrottiin olevan. Lippua ei tuikattu avoimesti tuleen, koska PS-nuoret haluavat ”tehdä asiapolitiikkaa” eivätkä ”aiheuttaa levottomuutta”. Järjestö pyrki tempauksellaan siis häpäisemään lipun kunnioittaen sitä. Kuulostaa yhtä ristiriitaiselta kuin järjestön emopuolueen EU-kannanotot.

Vakavasti ottaen: PS-nuorten tuore Eurooppa-poliittinen ohjelma on melko hyvä. Se tuo esiin EU:n ja eurovaluutan aiheuttamat ongelmat demokratialle, kansojen itsemääräämisoikeudelle ja pohjoismaiselle hyvinvointivaltiolle. Ohjelman sisältö aiheuttaa kuitenkin PS-nuorille vakavan uskottavuusongelman.

Vaikka PS-Nuoret onkin näennäisesti itsenäinen järjestönsä, se on silti Perussuomalaiset rp:n nuorisojärjestö ja sille alisteinen. Tästä käyköön aihetodisteeksi esimerkiksi järjestön viimekuisen islam-aiheisen piirustuskilpailun peruuttaminen puoluejohdonhuomautettua asiasta. Jälleen hiukan ristiriitaisesti, järjestö kieltäytyi kommentoimasta sanallakaan sananvapauden ja avoimuuden puolesta järjestämänsä kilpailun äkillistä perumista.

Jos pelkkä piirustuskilpailu tuottaa ongelmia, miten nuorisojärjestö aikoo uskottavasti vetää emopuolueensa kanssa eri linjaa niinkin isoista kysymyksistä kuin EU, euro tai vapaakauppasopimus TTIP? PS-Nuorten mielestä vapaakauppasopimuksten tulee tapahtua ”kansallisvaltioiden edellytyksin” kun taas Perussuomalaiset-puolueen mielestä EU:n ja USA:n välinen vapaakauppasopimus on ”luonnollisesti parempi tehdäEU-tasolla”.

Kaikissa edellämainituissa nuorisojärjestön ja emopuolueen kannat ovat jotakuinkin päinvastaiset. Mikäli PS-nuoret aikoo oikeasti edistää Eurooppa-poliittisessa ohjelmassaan esittämiään kantoja, herää kysymys, mitä puoluetta PS-nuoret kehottaa äänestämään ensi vaaleissa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti