tiistai 27. toukokuuta 2014

Hyvät huonot vaalit

Eurovaalien suurin puolue oli jälleen kerran nukkuvien puolue 59,1 % kannatuksellaan. Tämä yhdistettynä suomalaisten muutoinkin noin prosentin luokkaa olevaan äänivaltaan EU:ssa antaisi hyvän syyn kirjoittaa EU:n legitimiteetistä. Se jääköön kuitenkin toiseen kertaan. Nyt puhun eurovaaleista.

Liittovaltion voitto – Suomen häviö

Vaalien tulos oli monelta osin ennalta-arvattava. Suomen euroedustajiksi tuli valituiksi pelkkiä liittovaltion kannattajia. Tämä siitäkin huolimatta, että Paavo Väyrynen ja Perussuomalaiset ovat retoriikaltaan kovinkin ”EU-kriittisiä”. Edellä mainitut eivät kuitenkaan kannata Suomen eroa EU:sta, joka siis on jo liittovaltio, vaikka toisinkin kuulee virheellisesti väitettävän.

Lisäksi 80% TTIP-kansalaistoimijoiden kyselyyn vastanneista Perussuomalaisten ehdokkaista kannatti kansallisen demokratian suuryrityksille alistavaa EU:n ja USA:n välistä vapaakauppasopimusta.

Itsenäisyyspuolue nousee

Vaikka edellämainitut seikat eivät anna juuri aihetta riemuun, vaalien tuloksessa oli myös jotain hyvää. Huolimatta kaikesta negatiivisesta julkisuudesta, median valehtelusta ja puolueellisuudesta Itsenäisyyspuolueen kannatus on lähtenyt nousuun.

Maidensa itsenäisyyttä kannattavat puolueet ovat nousussa ympäri Eurooppaa. Suomi tulee vähän jäljessä, kuten aina. Varmaa on kuitenkin, että Itsenäisyyspuolueen, ja ennen kaikkea itsenäisyyden aika tulee vielä meidänkin maassamme.

IPU on nyt ottanut ensimmäisen pienen askeleen kohti nousua. Seuraavat askeleet tulevat olemaan isompia, sillä mitä enemmän EU:ta ”pelastetaan”, sitä enemmän sanomallemme on kysyntää.

Lämmin kiitos kaikille minua ja Itsenäisyyspuoluetta äänestäneille ja ennen kaikkea vaalityöhön osallistuneille!

Näillä näkymin olen itse ehdolla myös ensi vuoden eduskuntavaaleissa. Voit liittyä tukiryhmääni jo nyt ja pysyä ajantasalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti